Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Financieel plan

Tegenwoordig geven investeerders je ondanks je mooie ideeën niet zomaar meer geld. Ze willen altijd eerst weten of je bedrijf wel geld gaat maken. In dat kader is het opstellen van een financieel plan essentieel om eventueel toch gelden los te weken. Door het maken van een financieel plan krijg je inzicht hoeveel geld je precies moet lenen en of je straks ook aan de financiële verplichtingen kunt voldoen. Ook belangrijk; hoeveel geld kun je aan de hand van het financieel plan straks zelf overhouden? 


Maak een afspraak

Breng eerst de huidige financiële situatie helder in kaart

Gaat het om financiën, dan gaat het om het nastreven van doelen en dromen Door het maken van een financieel plan wordt je duidelijk wat precies noodzakelijk is om je doelen en dromen waar te maken. Een financieel plan wordt niet voor niets de opmars naar financiële onafhankelijkheid genoemd. Kijken we eerst naar de financiële planning die je voor jezelf kunt maken, dan begint dit met het in kaart brengen van de huidige financiële situatie. Vervolgens dien je vast te stellen wat de financiële doelstellingen nou eigenlijk precies zijn. Je geeft alternatieve strategieën aan en denkt alvast na over eventuele alternatieven. Vervolgens produceer en implementeer je een financieel actieplan. Bij het maken van een planning is steeds sprake van een dynamisch geheel. Er is dus altijd ruimte om je planning te bekijken en eventueel te herzien. 

Een financieel plan bestaat uit vijf verschillende begrotingen

Mocht je plannen hebben om een lening of een subsidie aan te vragen, dan is het maken van een financieel plan ook al noodzakelijk. Een financieel plan bestaat uit de onderdelen investeringsbegroting, financieringsbegroting, exploitatiebegroting, liquiditeitsbegroting en de privébegroting. Door het maken van een financieel plan wordt ook inzichtelijk hoeveel geld je elke maand precies over kunt gaan houden.


Boek strategisch gesprek
Financieel plan

Investeerders willen altijd een financieel plan zien

Ook investeerders willen altijd een financieel plan zien. Ze geven je niet zomaar geld om je bedrijf verder te laten groeien. Voor investeerders is het noodzakelijk dat ze een inschatting kunnen maken of je straks ook echt geld gaat verdienen. Bij zowel het opstellen van een financiële planning als een financieel plan bied ik je graag ondersteuning. Zo simpel is het allemaal niet. Met mijn expertise en ervaring ben ik je in elk geval graag van dienst. Alles wat met financiën te maken heeft, is natuurlijk erg belangrijk. Dat vraagt om een gedegen aanpak en zeker om structuur. Daarnaast bied ik mij ook aan als public speaker. Door mij in te schakelen krijg je structuur en bewandel je steeds de juiste wegen. 


Maak een afspraak